پرسش و پاسخ
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت خانه امید علویجه منطقه مهردشت اصفهان لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ثبت نام گروهی مدارس خدمات رایگان
سنجش مهردشت
.



پرسش و پاسخ
نوشته شده در جمعه 13 آذر 1392
بازدید : 5893
نویسنده : رسول خسروی

پرسش های فنون برنامه ریزی

1. اجرا شدن برنامه‌ریزی درسی به چه عواملی بستگی دارد؟
ضعف برنامه‌ریزی از یک طرف به خود فرد بستگی دارد که تا چه اندازه به برنامه‌ریزی پایبند است و آیا با عشق و علاقه و انگیزه درس می‌خواند یا به طور تفننی و سرگرمی از طرف دیگر به نوع برنامه‌ریزی برمی‌گردد که آیا برنامه درسی مناسب شرایط روحی و توانایی فرد است. یا خیر؟ آیا برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت است یا برای زمانی طولانی تهیه شده است؟ زمان اختصاص یافته به هر درس چقدر است؟ آیا تعادل برقرار شده است؟ مسلماً ما زمانی می‌توانیم برنامه‌ریزی موفقی داشته باشیم که همه شرایط و امکانات را در نظر بگیریم.

2. در زمان مطالعه بسیار خیالاتی هستم و دائماً به رویاپردازی فرو می‌روم؟ چه راهنمایی می‌توانید بکنید؟
خیالبافی و رویایی فکر کردن خاص هم‌سن و سال‌های شما است. برای ترک یک عادت باید یک عادت خوب را جایگزین کنید تا دوباره سراغ آن عادت نروید مثلاً قبل از مطالعه از خودتان بپرسید چرا می‌خواهید درس بخوانید؟ هدف شما از مطالعه چیست؟ و... وقتی برای اینگونه سوال‌ها پاسخی پیدا کردید مسلماً انگیزه شما برای مطالعه بیش‌تر می‌شود و وقتی انگیزه شما برانگیخته شد علاقه‌مند می‌شوید تا برای مطالعه بیش‌تر تلاش کنید. انجام یکسری از امور هم ضروری است. مثلاً با توجه به حجم کتاب‌ها، زمان و توانایی فکری و جسمی خود برنامه‌ریزی کنید. اگر اتاق مطالعه باعث خیالبافی شما می‌شود علت آن را جویا شوید و تمامی شرایط محیطی را از جمله میز و صندلی مطالعه، نور، دما، سر و صدا و... را کنترل کنید. در مواردی که احساس می‌کنید خیالبافی دوباره به سراغ شما می‌آید سعی کنید بفهمید بیش‌تر چه چیزی ذهن شما را مشغول می‌کند و موضوع مورد نظر را در جایی ثبت کنید و به خود بگویید که بعد از مطالعه و وقت آزاد به آن خواهم پرداخت. البته تا حدودی رؤیاپردازی مفید است، زیرا انگیزه‌ی شما را زیاد می‌کند به شرطی که واقع‌بین باشید.

3. آیا بهتر است درس هر روز را همان روز مطالعه کرد یا این که درس‌های فردا را مطالعه کرد؟
یکی از راه‌هایی که می‌توان دقت بیش‌تری را ایجاد کرد این است که درس هر روز را همان روز مطالعه کرد، در کلاس خوب یاد بگیرید و در منزل به تمرین و مرور بپردازید.

4. داوطلب انسانی هستم و می‌خواهم درس آمار و ریاضی را به طور کامل کنار بگذارم. این کار درست است؟
در درس ریاضی می‌توان با مطالعه‌ی بخش‌های معین و آسان‌تر و زدن بخشی از سؤال‌ها نمره‌ی خوبی به دست آورد. این درس‌ها سکّوی پرتابی برای بچه‌های انسانی است و باعث افزایش تراز و بهبود رتبه می‌گردد.

5. پیام آیات در دین و زندگی مهم هستند؟
بله بسیار مهم‌اند و حتماً باید پیام هر آیه را دانست. پس آن‌ها را یادداشت کنید و در معرض دید خودتان قرار دهید که مرتب تکرار شوند تا فراموش نشوند.

6. آیا حفظ کردن فرمول‌های مثلثات برای داوطلب تجربی ضروری است؟
مبحث مثلثات در کنکور، بودجه‌بندی بالایی ندارد ولی به دلیل نیازی که در حل مسائل توابع و مشتق به آن داریم حتماً فرمول‌های کلی آن را یاد بگیرید. ولی حتماً به فرمول‌های اصلی و پایه توجه کنید.

7. تکمیل دفتر برنامه‌ریزی را از چه زمانی شروع کنم؟
از همین امروز سعی کنید مرتب و منظم هر روز قبل از مطالعه و بعد از مطالعه آن چه را که مطالعه می‌کنید وارد دفتر برنامه‌ریزی نمایید.

8. مطالعه ما در سال دوم چه‌قدر باید باشد؟
شما به طور متوسط روزانه 4-3 ساعت مطالعه باید داشته باشید. ولی بیش‌تر کیفیت مطالعه مهم است، شخصی ممکن است با 2، 3 ساعت مطالب را بفهمد، شخص دیگری ممکن است با روزی 6 ساعت مطالعه مطالب را بفهمد.

9. نمی‌توانم برای خودم برنامه‌ریزی کنم؟
هیچ کس به اندازه خود شما، از توانایی‌هایتان مطلع نیست زیرا که از نقاط ضعف و قوت خود در هر درس آگاهید باید خودتان، خودتان را ارزیابی کنید و برنامه‌ای متناسب با ویژگی‌های روحی و جسمی‌تان تنظیم کنید. دیگران نقش راهنما و ناظر را می‌توانند داشته باشند.

10. کلاسور ارزیابی آزمون چه کاربردی دارد؟
1. ارزیابی آزمون باعث می‌شود تا مطالب دوباره مرور شود و مطالبی که عمقی مطالعه نشده است مورد مطالعه قرار گیرد.
2. در دوران جمع‌بندی می‌توان آن را دوره کرد.

11. چرا باید آزمون‌ها ارزیابی شود؟
اگر یک اشتباه یک‌بار بررسی شود امکان این که دوباره تکرار شود خیلی کم است. به طور کلی برای جلوگیری از تکرار اشتباه باید آزمون را بعد از برگزاری آن، بررسی کرد. مخصوصاً در پیش‌دانشگاهی، ارزیابی آزمون در ماه‌های آخر سال خیلی به چشم می‌آید.

12. به چه صورت ساعت‌های استراحت بین درس خواندن را تنظیم کنم؟
به ازای هر یک ساعت و نیم حتماً 15 دقیقه استراحت داشته باشید.

13. در جلسه‌ی آزمون بعد از مدتی خسته می‌شوم و دیگر حوصله‌ی پاسخ دادن به سؤال‌ها را ندارم چه کنم؟
شما باید به دادن آزمون در جلسه عادت کنید. برای این کار می‌توانید در منزل در ساعت مشخص و جای مشخصی از خود آزمون بگیرید و خود را وادار کنید تا تمام نشدن سؤالات از جای خود بلند نشید. در ضمن سر جلسه‌ی آزمون هر موقع احساس خستگی کردید می‌توانید با خوردن یک شکلات قندی و بستن چشم‌ها به مدت 2 دقیقه، خستگی را از خود دور کنید.

14. در آزمون وقت کم می‌آورم، در حالی که در امتحانات مدرسه در سطح خوبی هستم. تراز آزمون‌هایم به همین دلیل پایین هستند راه‌حلی ارائه بدهید؟
باید هنگام حل تمرین در منزل برای هر سؤالی یک زمان مجاز قرار دهید سعی کنید حل مسأله را در همین زمان انجام دهید با این روش عادت خواهید کرد که هر سؤال را درست در همان زمان مشخص شده حل کنید و در آزمون‌ها وقت کم نیاورید. در ضمن سعی کنید در منزل تست زیاد کار کنید و خودتان را عادت دهید که هر تست را میانگین در عرض یک دقیقه جواب دهید.

15. تعداد سؤال‌هایی که اشتباه جواب می‌دهم زیاد است و تراز کل من را پایین می‌آورد چه کار کنم؟
سعی کنید دروس را عمقی مطالعه کنید، معمولاً دانش‌آموزانی که به طور سطحی مطالعه می‌کنند بیش‌تر دچار اشتباه می‌شوند. و از تکنیک ´ و – استفاده کنید.

16. خیلی دچار اتلاف وقت و آشفتگی می‌شوم چه راهی مناسب است؟
(سؤال‌هایی را که بلد نیستید ´ بزنید و رد شوید و سؤال‌هایی که وقت‌گیر است یا شک دارید – بزنید با این کار برای هر تست وقتی اضافه می‌آورید) و تعداد جواب‌های غلط شما نیز کم می‌شود.بهترین راه برای نظم بخشیدن و جلوگیری از اتلاف وقت تهیه یک برنامه و داشتن برنامه‌ریزی دقیق و صحیح است. اگر از همان ابتدا سال تحصیلی خود را به نوشتن و ثبت کارهای خود عادت بدهیم کار خود را آسان‌تر کرده‌ایم.

17. در هماهنگی با آزمون‌ها با مشکل مواجه می‌باشم؟
از آن‌جا که برنامه‌ی آزمون‌ها با تدریس در مدارس هماهنگی دارد و مطابق آن پیش می‌رود اگر شما از ابتدا به درس‌های مدرسه بپردازید و درس هر روز را در همان روز مطالعه کنید با مشکل مواجه نخواهید شد و استفاده از یک برنامه‌ریزی منظم بین مطالب درسی و تاریخ و محتوای آزمون نیز راهگشا است.

18. فرصت مطالعه همه دروس را ندارم؟
برای این کار، باید ساعات مطالعه خود را افزایش دهید. سعی کنید با برنامه‌ریزی عمل کنید. به عمق مطالعه بیش‌تر توجه کنید تا به تمام کردن کتاب. اگر مطابق بودجه‌بندی آزمون‌ها پیش بروید و برای هر درس زمان خاص خود آن درس را در نظر بگیرید، هیچ‌گاه زمان کم نمی‌آورید، بلکه زمانی نیز اضافه خواهد ماند تا به مرور مطالب بپردازید.

19. برنامه‌ریزی چه ارزشی دارد؟
مطالعه منظم، با برنامه‌ی مشخص، میزان یادگیری را افزایش داده و از هدر رفتن وقت و انرژی جلوگیری می‌کند در نتیجه رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب را میسرتر می‌سازد و سبب می‌شود فرد به تمام کارهایش برسد.

20. چند ساعت خواب در شبانه‌روز برای دانش‌آموزان مناسب است؟
البته نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد که خود فرد چند ساعت باید بخوابد این مسأله با توجه به ویژگی‌های جسمانی و فردیِ، شخص متفاوت است. اما به طور معمول خواب 7 تا 8 ساعت، زمان مناسبی است باید به اندازه‌ای بخوابید و استراحت کنید که وقتی مشغول به درس خواندن می‌شوید سرحال باشید.

21. زمانی که یک روز از برنامه‌ریزی شخصی‌ام عقب می‌افتم دیگر اشتیاقی به ادامه اجرای برنامه ندارم و دچار عقب افتادگی می‌شوم؟
یک بازنگری در برنامه‌تان داشته باشید. اگر در برنامه‌تان روزهایی وجود دارد که آن را به مرور و مطالعه همین درس‌ها اختصاص داده‌اید با تلاش بیش‌تر این عقب افتادگی جبران می‌شود.

22. چگونه برای امتحانات می‌توان بهتر آمادگی کسب کرد؟
1. به وسیله برنامه‌ریزی
2 . آشنایی با روش‌های صحیح مطالعه
3. یادگیری به مرور زمان
 4. تصور مثبت داشتن و...

23. آیا می‌توانیم از مشاوره حضوری برخوردار شوم؟
بله ،با شماره تلفن 4244461 حضوری ویا به سایت مشاوره انلاین گاج

24. به کدام برنامه بیش‌تر اهمیت دهیم برنامه کلی یا برنامه شخصی؟
برنامه‌ی شخصی و کلی باید در راستای یک‌دیگر و مکمل هم باشند. برنامه کلی در حقیقت مسیر اصلی شماست و مهم‌تر است. ولی در مقاطعی از سال برنامه‌ی شخصی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند مثلاً زمان امتحانات یا بین دو ترم یا دوران طلایی عید شما با توجه به وضعیت واقعی خودتان، برای هر درسی برنامه‌ی خاص آن را تنظیم کنید.

25. بعضی از درس‌ها را نخوانده‌ام یا ناقص خوانده‌ام و تست نزده‌ام باید چه برنامه‌ای داشته باشم؟ سعی کنید تمامی این موارد را در یک برگه بنویسید تا آشفتگی در ذهن خود را کم کنید بعد از نوشتن تمامی موارد سعی کنید این مطالب را بنا به توجهیات شخصی خود اولویت بندی کنید. فعلاً سعی کنید مطابق آزمون‌ها پیش بروید مطالب عقب مانده به موقع مرور می‌شوند.

26. ساعت تماشای تلویزیون من زیاد است چه راه حلی برای کاهش آن پیشنهاد کنید؟
برنامه‌ای برای دیدن تلویزیون تنظیم کنید. چند برنامه‌ی محدود را دنبال کنید. حفظ چند برنامه سعی کنید معمولاً آخر شب‌ها بین ساعت‌های 10-9 که زمان صرف شام و استراحت از تلویزیون استفاده کنید مطمئن باشید که اگر به ذهنتان این ساعت را دیکته کنید دیگر در ساعت‌های دیگر اشتیاقی برای دیدن تلویزیون ندارید.



:: برچسب‌ها: کنکور , اس ام اس , عکس , اهنگ , دانلود , بهترین , زیباترین , نمونه سوال , دانش آموزان , علویجه , مهردشت , تست هوش , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید

<-CommentGAvator->
فری در تاریخ : 1391/11/28/6 - - گفته است :
دست مریضا ..........................توپ ممنون


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:


فروشگاه خرید ساعت مچی خرید هاست لینوکس traffiset.ir